Massey Ferguson — cukierki
Opis
Cukierki czekoladowe z orzeszkami arachidowymi Massey Ferguson
Wykonane rzemieślniczymi metodami przez zaprzyjaźnioną manufakturę czekolady Orfin w Tarnowie.
Składniki: czekolada (miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa), naturalny aromat waniliowy), krem czekoladowy (czekolada w proszku 35 % (cukier, kakao o wysokiej zawartości tłuszczu), tłuszcz roślinny (olej słonecznikowy, tłuszcz palmowy), cukier, substancja zagęszczająca ( skrobia modyfikowana), emulgator (lecytyna sojowa), aromaty), mąka arachidowa, orzeszki arachidowe prażone, masło klarowane (z mleka).
Zawiera orzeszki arachidowe, soję. Może zawierać jaja, mleko, sezam, inne orzechy.
masa netto: 125 g
Ursus MF-255/3512 (Massey Ferguson)
Produkcja Ursusa MF-255 rozpoczęła się w roku 1984, po całej dekadzie od zakupienia licencji od firmy Massey Ferguson. Po wygaśnięciu licencji w 1988 roku model został przemianowany na Ursusa 3512. W początkach swojej rolniczej kariery MF-255/3512 charakteryzował się trzycylindrowym silnikiem o mocy 48 KM, a w nowoczesnym wydaniu stał się bogatszy o komfortową kabinę, hydrostatyczny układ kierowniczy oraz błotniki. Choć produkcję zakończono w roku 2009, można z dumą stwierdzić, że Ursus o lekkiej konstrukcji nadwozia przejechał niejedną miedzę, a w wypadku modeli eksportowych - nawet tę zagraniczną.
Autorem rysunku jest Mariusz Felek Foltak.